Gele Curry met bloemkool en kikkererwten
Dit is het perfecte gerecht als je zin hebt in iets smaakvols, maar wel heel makkelijk en snel. Deze curry met kikkererwten en bloemkool is binnen de 15 minuten klaar! Boordevol goede eiwitten en vezels.
Voor 2 personen
- 1 Yellow Curry Coco
- 1/3 of 250g bloemkool, in kleine stukjes gesneden (2 cm)
- 200g gekookte kikkererwten
- 100g noedels
- 2 sjalotten, in kleine stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1/2 tl chilivlokken
- Neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
- Toppings: koriander, rode ui
VOORBEREIDING
Bak de sjalotjes met knoflook en chiliflakes in wat neutrale olie. Laat ongeveer 3 minuten bakken tot de sjalotten glazig zijn.
Zet ondertussen een pan met water op het vuur en laat het water koken.
Voeg de bloemkool toe en laat ongeveer 5 minuten bakken op middelhoog niveau. Voeg daarna de gekookte kikkererwten toe.
Voeg tot slot Yellow Curry Coco toe en laat dit geheel ongeveer 5 min. pruttelen.
Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking.
Serveer met koriander, rode ui en tadka (zie ander recept).
Geniet ervan!
Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!