Tomatenbouillon met balletjes en venkel

Ik ben dol op tomatensoep! Meestal maak ik het met gehaktballetjes en basilicum maar deze keer maakte ik een tomatensoep met venkel en croutons. Even wat anders en leuke afwisseling.

INGREDIËNTEN VOOR TWEE PERSONEN

  • 1 pot Italian Tomato
  • 200 gram gehakt
  • 1 el venkelzaad
  • 1/4 el chilivlokken
  • Zout en peper
  • Enkele takjes verse kruiden zoals peterselie of basilicum
  • 20 ml olijfolie
  • 2 sjalotjes, in dunne plakjes
  • 1/2 venkel, in zeer dunne plakjes
  • Optioneel: eet het met croutons die je bakt in een pan met wat pijnboompitjes, parmezaan en olijfolie

VOORBEREIDING

Voeg het gehakt en de droge en verse kruiden bij elkaar en meng. Rol er kleine balletjes van (2 cm).

Doe de olijfolie in een pan en voeg de sjalotten toe. Laat ze glazig bakken en voeg dan de gehaktballetjes toe. Voeg na 4 minuten, als de balletjes al omgedraaid zijn in de pan, de venkel toe. Laat nog 4 minuten bakken.

Voeg de bouillon toe en laat nog 5 minuten sudderen.

Als je croutons wilt maken: snijd wat oud brood in kleine stukjes, voeg er wat geraspte parmezaan, olijfolie en gekneusde pijnboompitten aan toe. Laat het vervolgens in een pan ongeveer 5 minuten bakken tot het goudbruin is.

Serveer de hete bouillon, wat gehaktballetjes, croutons en werk af met wat olijfolie en verse kruiden.

Geniet ervan!

 

Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!