Tom Kha Gai (Thaïse kippensoep met limoen)
Een Thaïse kippensoep met limoensmaak. Gemakkelijk gerechtje want je maakt alles in één pot klaar (naast de rijst). Als ik je een tip mag geven, gebruik zeker kippendij, dat is een stuk malser en minder vet dan kippenwit, maar toch heeft het meer smaak!
Voor 2 personen
- 1 pot yellow curry coco bouillon
- 90 g rijst
- 200 g uitgebeende kippendij, in stukjes
- Olie
- 1 ui, versnipperd
- 1 duimgroot stuk gember, geschild en geraspt
- 2 teentjes knoflook, tot moes geplet
- ½ rode paprika, in reepjes
- 150 g shiitake, in reepjes
- 1 Thais chilipepertje, ontzaad en in ringetjes gesneden
- 1 el vissaus
- 2 el limoensap
- Verse koriander
VOORBEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar.
Snijd de kip in stukjes en kruid met peper en zout.
Verhit in een kookpot wat olie en stoof de ui en gember over een laag vuur aan. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. alvorens te blussen met de bouillon. Voeg eens de bouillon warm is de paprika, shiitake, chilipeper en kipstukjes toe. Laat 10 min. pruttelen over een laag tot middelhoog vuur.
Voeg de rijst toe aan de soep en breng verder op smaak met vissaus en limoensap.
Verdeel de soep over kommen en werk af met verse koriander.
Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!