Pittige sambal varkensvlees ramen
De smaak van dit pittige sambal varkensgehakt moet je zeker eens uitproberen! Maïs, paksoi, het varkensvlees, krokante uitjes, ... overgoten met onze Miso Mushroom bouillon, het is echt een topgerecht!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pot Miso Mushroom Brouillon
- Sesamolie
- 1 tl verse gember, fijngehakt
- ½ ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geplet tot pulp
- 200 gr varkensgehakt
- 1 tl sambal (badjak of andere)
- Zout
- 150 g (brede) tarwenoedels
- 1 baby paksoi of gewone paksoi
- 1 el sojasaus
- 4 eetlepels mais uit blik, uitgelekt
- Handvol sojascheuten
- Handvol verse koriander
- 2 el krokante uien
- Optioneel i.p.v. de krokante uitjes: 1 sjalotje en neutrale olie
Voorbereiding
Verhit een scheutje sesamolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de gember en ui 1 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min voordat je het gehakt toevoegt. Roerbak het vlees in een paar minuten krokant. Voeg de sambal toe en bak nog 1 min. mee.
Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de noedels al dente. Trek de blaadjes van de baby paksoi uit elkaar en voeg de laatste minuut van het koken toe aan het water. Giet het water af en spoel kort met koud water.
Verwarm de bouillon en voeg de sojasaus toe. Verdeel de bouillon, noedels en paksoi over twee kommen. Werk af met het gehakt, mais, sojascheuten, koriander en krokante uitjes.
(Optioneel: pel en snijd de sjalot in dunne plakjes. Verhit een centimeter neutrale olie in een kleine pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot een paar minuten tot hij lichtbruin is. Haal de sjalot met een spatel uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bestrooi met zout ).
Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!