Geroosterde cherrytomaat risotto met pistache pesto

Een echt weekendgerecht. Heel gemakkelijk, maar je hebt wel ongeveer een half uur nodig om het te maken.

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

- 1 pot Italian Tomato
- 400g kerstomaatjes
- Peper en zout
- Olijfolie
- 1 kleine ui, in kleine stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, tot pulp geperst
- 170g risottorijst
- 250 ml witte wijn
- Stukje boter

de pesto

- 15g basilicumblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 30g Pecorino
- 30g geroosterde pistachenoten
- 60ml olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout

Tip: je kan natuurlijk ook pesto kopen in de winkel :) Ik doe dat zelden omdat ik de smaak van verse pesto gewoon té lekker vind, maar dat is natuurlijk mogelijk :)


VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bak ongeveer 15 minuten.

Verhit wat olijfolie in een kleine pan en fruit de ui 2 minuten voordat je de geperste knoflook toevoegt. Stoof nog 1 minuut en voeg de rijst toe. Draai het vuur wat hoger en roerbak 1 minuut. Kruid met peper en zout. Blus af met de witte wijn en laat koken voordat je een soeplepel bouillon toevoegt. Roer tot de bouillon volledig is opgenomen en voeg nog een pollepel toe. Herhaal dit proces totdat de rijst al dente is (duurt ongeveer 20 minuten).

Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa te mengen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Meng de pesto met een klontje boter door de risotto en serveer met de gepofte tomaten.

Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!