Midden-Oosterse rode linzensoep met dadels

Deze is voor de waaghalzen. De smaken zijn een beetje exotisch in die zin dat ze Midden-Oosters zijn. Zeer hartverwarmende comfort food.

Als je daar zin in hebt, kan het gegeten worden met een stukje Turks brood.

INGREDINTEN VOOR 2 PERSONEN

- 1 pot Italian Tomato
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel venkelzaad
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 8 kleine dadels
- 100g rode linzen (gedroogd of uit blik)
- 150g gehakt
- toppings: koriander, chilivlokken


VOORBEREIDING

Begin met het verwarmen van wat olijfolie en voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe. Laat een paar minuten sudderen en voeg dan 1/2 van het venkelzaad, 1/2 van de kaneel en dadels toe. Bak 2 minuten en voeg de bouillon toe.

Als je nu gedroogde linzen gebruikt, spoel ze dan af en voeg ze toe aan de andere ingrediënten. Omdat ze ongeveer 15 minuten nodig hebben, moet je een klein glas water toevoegen om ervoor te zorgen dat je bouillon niet helemaal verdwijnt. Zorg ervoor dat je dit op een laag vuur doet.
Als je linzen uit blik gebruikt, voeg ze dan toe aan de bouillon, laat ze opwarmen en klaar is kees.

Doe het gehakt in een pan, voeg 1/2 van het venkelzaad, 1/2 van het kaneelpoeder en chilivlokken toe en laat een paar minuten bakken op hoog vuur.

Serveer de bouillon met linzen, voeg het gehakt toe en werk af met koriander.

Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!