Ramen met buikspek

Iets avontuurlijker dit gerecht... De ster is dit krokante buikspek. Natuurlijk heb je een goed stuk vlees nodig (én tijd!) en dan ben je good to go!

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

- 1 pot Miso Mushroom
- 200g buikspek, indien mogelijk zonder vel
- 2 theelepels zout en 2 theelepels suiker
- 150g noedels
- Een handvol radijsjes
- Rode wijnazijn
- 2 eieren
- 50g champignons
- Topping: lenteui

VOORBEREIDING

Kruid het buikspek met zout en suiker en een paar draaien aan de pepermolen. Indien mogelijk afdekken en een nacht in de koelkast bewaren.

Grill het buikspek tot elke kant goudbruin is.


Verwarm de oven voor op 230 graden. Braad het buikspek 30 minuten, verlaag dan de temperatuur tot 135 graden en braad nog eens 40 minuten (grotere stukken zullen langer duren). Verwijder, wikkel stevig in plastic en laat afkoelen tot op kamertemperatuur. Je kunt het in de koelkast zetten en later ook gebruiken.

Eenmaal afgekoeld, in dikke stukken snijden. Je kunt het ook in de pan bruin bakken tot het krokant is.

Voor dit gerecht hebben we het volgende toegevoegd:
- Miso Mushroom Brouillon
- noedels
- ingelegde radijsjes (voeg gewoon wat rode wijnazijn toe en laat ongeveer 10 minuten staan)
- een halfhard gekookt ei (gekookt voor 6'30")
- wat gegrilde champignons (net gegrild in een pan op hoog vuur)
- vers gesneden lente-uitjes.

Geniet ervan!

Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!