Midden-Oosterse soep met zoete aardappel
INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN
- 1 pot Italian Tomato
- 1 eetlepel komijn
- 1/4 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 witte ui, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel honing
- 50 gram feta
- 250g zoete aardappel of pompoen, gestoomd/gegrild
- 100g parelcouscous
- 150g kip (idealiter dijen), in kleine stukjes van ongeveer 2 cm
- Toppings (optioneel): jalapeno, koriander

VOORBEREIDING
Kook wat water om je parelcouscous in te koken. Kook ze gaar volgens de verpakking.
Voeg de komijn en kaneel met olijfolie toe in een kleine kom en klop het mengsel los. Laat dit geheel 1-2 minuten in een pan bakken en voeg dan de kip toe. Bak ongeveer 2 minuten op een hoog vuur en voeg dan de ui en knoflook toe. Laat ze 5 minuten op laag vuur bakken. Voeg als laatste 1 theelepel honing toe.
Voeg je Brouillon en de zoete aardappel/pompoen toe aan de pan. Laat het warm worden tot het bijna kookt.
Schenk je maaltijdsoep in een kom, voeg de parelcouscous toe. Werk eventueel af met wat feta, jalapeno en koriander.
Genieten maar!
Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!