Ottolenghi's kikkererwten pasta gemaakt met Italian Tomato

Een alternatief op een gerecht van de populairste chef-kok uit het Midden-Oosten, Ottolenghi. Ik maakte een Italiaanse versie van zijn gerecht.

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

- 1 pot Italian Tomato
- 180g pasta
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook

- 400g gekookte kikkererwten
- 70g rucola
- 1 handvol verse basilicum
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1/2 eetlepel zout
- peper
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 citroen


VOORBEREIDING

Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze ongeveer 3 minuten op laag vuur. Voeg knoflook en gedroogde basilicum toe. Voeg 3 citroenschillen, zout en peper toe.

Voeg de gekookte kikkererwten en bruine suiker toe en bak verder. Voeg na 5 minuten Brouillon toe en laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten sudderen of tot het meeste vocht is verdampt.

Rucola en basilicum toevoegen.

Kook de pasta volgens de verpakking. Als het gaar is, voeg je het toe aan de rest van het gerecht.

Geniet er van!

Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!