Migi's miso ramen soep met krokant & gekruid varkensvlees

De favoriet van mijn man: voor dit recept voegen we zoet, zout en spicy varkensvlees toe aan onze miso-champignonbouillon. Deze vlezige smaak wordt aangevuld met pittige paddenstoelen, eitjes en lente-uitjes. 


INGREDINTEN VOOR 2 PERSONEN

- 1 pot Miso Mushroom
- 100g noedels op basis van tarwe (of sobanoedels werken ook)
- 150g varkensgehakt
- 120g oesterzwammen
- 1/2 theelepel Sambal Oelek
- 2 verse eieren
- Hoisinsaus (Als je het nog niet in je voorraadkast hebt, koop het dan! Het is de Aziatische equivalent van Ketchup, zeer veelzijdig en superlekker)
- Topping: Lente-ui
- Sesamolie om te frituren

TIPS EN TRICKS VOOR SUCCES VAN HET RECEPT

  • Verwissel het varkensvlees eens voor kalkoen- of kippengehakt.
  • Als je oesterzwammen niet kunt vinden, gebruik dan Shiitake of Portobello
  • Als je geen Hoisinsaus hebt, kun je sojasaus met een klein beetje bruine suiker gebruiken.
  • Elk type pittige smaakmaker zal werken in plaats van sambal oelek - sriracha, gochujang, enz.

Miso Varkensbouillon

VOORBEREIDING

Kook wat water voor de eieren en kook ze in 6-7 minuten gaar. Eens gaar, laat ze afkoelen in een kom met ijsblokjes om de schil gemakkelijk te verwijderen.

Kook wat water voor de noedels en kook ze volgens de verpakking. Zorg ervoor dat je af en toe roert.

Bak de oesterzwammen in wat sesamolie op een hoog vuur.

Bak je varkensgehakt bruin en krokant en combineer met de Hoisinsaus om het zout/zoet te maken en het een Umami-smaak te geven. Voeg de Sambal Oelek toe om het pittig te maken.

Verwarm Brouillon tot heel warm. Doe de noedels in een kom, voeg de Brouillon, de champignon en het varkensvlees toe en werk af met de lente-uitjes en wat extra Sambal Oelek (optioneel).


    Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!