Miso ramen met beukenzwam, sobanoedels en chili-knoflookolie
Basis ramensoep dat je eens moet maken!
Voor 2 personen
- 1 pot Miso Mushroom bouillon
- 150 g beukenzwam
- (Geroosterde) sesamolie
- 1 el sojasaus
- 2 eieren
- 50 ml neutrale olie (bv. zonnebloemolie)
- Snuf chiliflakes
- 1 el sesamzaadjes
- 1 teentje knoflook, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 150 g sobanoedels (boekweitnoedels)
- 150 g sugar snaps
- 2 lente-uitjes, versnipperd
- Eventueel: ½ blad nori

VOORBEREIDING
Trek de beukenzwammen voorzichtig uiteen. Verhit een geutje sesamolie in een pan en roerbak over een middelhoog vuur de paddenstoelen gaar. Draai het vuur laag, voeg de sojasaus toe en roerbak nog 30 sec. verder.
Breng een kookpot met water aan de kook en kook de eieren in ongeveer 6 min. half hard. Giet het water af en spoel de eieren onder de koude kraan. Laat even afkoelen alvorens de eieren te pellen en doormidden te snijden.
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sobanoedels en sugar snaps beetgaar.
Verhit over een laag vuur de neutrale olie samen met 2 el sesamolie in een sauspan en voeg de chiliflakes, sesamzaadjes en knoflookplakjes toe. Laat garen tot de knoflook net lichtbruin is. Haal van het vuur en giet over in een kommetje.
Verwarm de miso mushroom bouillon en snijd eventueel het ½ blad nori tot twee vierkanten.
Verdeel de bouillon en sobanoedels over twee kommen. Schik er de paddenstoelen, eieren en sugar snaps bovenop en werk af met lente-ui, nori en de chili-knoflookolie.
Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!