Indische dahl met zoete aardappel

Sinds een jaar of twee zetten we dahl veel op tafel bij ons thuis. Het is altijd goed, kan niet mislukken. Ik wilde het dolgraag proberen met de Yellow Curry Coco, omdat het in principe dezelfde basis heeft, maar het eindresultaat is een stuk gezonder door de lagere hoeveelheid kokosmelk die er is.

Wees niet bang als je de grotere hoeveelheid ingrediënten ziet, het daadwerkelijke werk dat je hebt is zeer beperkt.

Met 1 Brouillon heb je genoeg om dahl te maken voor 4 personen!

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

- 1 pot Yellow Curry Coco
- 100g rode linzen
- 1 ui
- 1 grote zoete aardappel
- 1 stengel bleekselderij
- 100g spinazie
- 1 blik tomaten (ongeveer 400 g)
- 3 eetlepels komijn
- 1 eetlepel chilivlokken of 1/2 verse chili
- Toppings: gegrilde cashewnoten, koriander, 25g ongezoete yoghurt

- 100g rijst

VOORBEREIDING

Snijd je ui, zoete aardappel en bleekselderij in kleine stukjes. Bak ze ongeveer 3 minuten. Voeg 3 eetlepels komijn en chili (vlokken) toe. Bak ongeveer 1 minuut.

Voeg het blikje Yellow Curry Coco en tomaat toe. Laat het opwarmen.

Voeg de rode linzen toe.

Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.

Laat het geheel ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen, of ongeveer de tijd dat de groenten en linzen klaar zijn. Kruid met peper en zout.

Zorg ervoor dat de dahl niet aan de pot plakt, ik voeg onderweg altijd wat water toe (ongeveer 300 ml in totaal).

Was de spinazie, snij in kleinere stukken en voeg deze de laatste 2 minuten toe.

Zorg ervoor dat je de toppings klaarmaakt, doe je dahl en rijst in een kom en doe de toppings erop.

TIP

Als ik bleekselderij koop, dan stop ik een deel altijd in de vriezer, want zo'n paar stengels is veel te veel voor twee. Voor stoofpotjes of pasta's is zo'n diepvriesselder ideaal!

Je kunt rijst ernaast eten, maar naanbrood werkt ook.

De yoghurt kan worden vervangen door zure room, het moet alleen iets zijn om het een frisse, koude smaak te geven.

Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!