Huisgemaakte dim sums met Miso Mushroom

Het lijkt veel werk, maar eerlijk gezegd ben je er slechts 20 minuten mee bezig! Zelfgemaakte dim sum for the win! 
Het lastige is om de dim sum / wonton-deegwaren te vinden. Niet te vinden in een klassieke supermarkt, maar ga het zoeken in de aziatische supermarkt in het diepvriesgedeelte.

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

- 1 pot Miso Mushroom
- 200g gehakt
- 1 kleine ui in kleine stukjes gesneden
- 2 fijn geraspte teentjes knoflook
- 1 el geraspte gember
- 2 el melk
- 1 el maizena
- 2 el sojasaus
- 1 sesamolie
- Zout peper
- 12 deegjes voor dim sum of wontons
- Toppings: lente-ui, sesamolie en sojasaus


VOORBEREIDING

Doe het vlees, de ui, knoflookteentjes, gember, melk, maizena, sojasaus, sesamolie en zout en peper bij elkaar en meng.

Wrijf een beetje water aan twee kanten van het pasteitje, vul het met de vulling. Vouw het opzij om een driehoek te vormen en sluit de zijkanten. Maak vervolgens 3 vouwen aan elke kant.
Leg ze op een bord met wat maizena terwijl je de rest van de dim sum maakt.

Zet een pan met wat sesamolie op hoog vuur en doe alle dim sum erin.

Voeg na 3 minuten wat water toe en doe het deksel op de pan om ze ongeveer 4 minuten te laten stomen.

Voeg hete Miso Mushroom bouillon toe, de dim sums, wat lente-ui, sesamolie en sojasaus toe.

Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!