Gezonde Bolognese Soep

Mijn man Miguel lacht met het feit dat ik altijd een spaghetti bolognese zou kunnen eten. Voor mij is dat gerecht altijd thuiskomen. En onze Belgische versie is niet eens de real deal zoals Italianen het zouden maken (of zoals Seppe Nobels zegt: Belgonaise).
Maar omdat ik zo dol ben op dit gerecht, wil ik er graag een ode aan brengen met deze gezonde versie ervan (want zoveel pasta heb je niet nodig om je voldaan te voelen). Klaar in 12 minuten!


INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

1 pot Italian Tomato
- 150g varkens- kalfgehakt
- 100g kleine pasta (bijv. Dilatini)
- 1 kleine ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 1 teen knoflook
- Basilicum (bewaar de stelen en snijd ze in kleine stukjes)
- Toppings: basilicumblaadjes, olijfolie en kaas

VOORBEREIDING

 

Kook water (met zout!) voor de pasta en kook de pasta gaar volgens de verpakking.

Fruit de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en basilicumstengels ongeveer 2-3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg het gehakt toe en bak ongeveer 5 minuten tot het krokant is en gekarameliseerd.

Voeg de bouillon en pasta toe (ik voeg meestal ook ongeveer 100 ml van het pastawater toe, omdat het een beetje helpt in te dikken).

Werk af met basilicum, olijfolie en kaas naar keuze!

    Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!