Veelgestelde vragen - Veelgestelde vragen

Product

Waarom Brouillon?

De naam staat voor 'iets uitproberen, een tocht' in het Frans, we willen dat onze klanten iets nieuws proberen met onze producten met de ingrediënten die ze direct in hun koelkast hebben liggen.

Het staat ook voor BRussels (waar we gevestigd zijn) en Bouillon, wat bouillon betekent in het Frans.

Is Brouillon gezond?

Brouillon is gebaseerd op gezonde recepten alsof ze in een thuiskeuken zouden worden gemaakt. Ze bevatten weinig zout, vetten en calorieën.

Het eten van bouillon is een gezonde manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen zonder moeilijk verteerbaar te zijn. Een voordeel van het eten van een maaltijdsoep is ook dat je geen te grote porties eet omdat je snel vol zit.

Is Brouillon pittig?

Omdat niet iedereen van pittig eten houdt, kiezen we voor een vrij neutrale smaak in onze verschillende bouillons. Als je van pittige bouillon houdt, voeg dan gerust een pittige saus naar keuze toe.

Is Brouillon BIO?

Hoewel veel van de ingrediënten van Brouillon biologisch zijn (alleen omdat sommige ingrediënten de beste kwaliteit geven), zijn we momenteel niet BIO-gecertificeerd, we zullen dit de komende maanden verder onderzoeken of het wenselijk of haalbaar is om BIO te worden .

Waar wordt Brouillon geproduceerd?

Brouillon wordt geproduceerd in een kleine productiefabriek genaamd Belfond, vlakbij Gent (BE), waar ze allerlei soorten bouillon maken. We hebben voor die producent gekozen omdat ze heel veel op maat werken, wat betekent dat geen dag er voor hen hetzelfde uitziet, wat ook betekent dat geen enkele partij Brouillon 100% hetzelfde zal zijn.

Hoe lang kan ik Brouillon bewaren?

De bouillon is gemaakt van alle natuurlijke ingrediënten, dus ze bevatten geen ingrediënten die je niet begrijpt, laten we zeggen kunstmatige conserveermiddelen (E-nummers). De bouillon is gesteriliseerd en kan 2 jaar worden bewaard.

Moet Brouillon in de koelkast bewaard worden?

Nee! Ze zijn gesteriliseerd, wat betekent dat ze op kamertemperatuur kunnen worden bewaard.

Het deksel wordt beschermd door een popping-systeem: druk op het midden van het deksel - als het niet beweegt, wordt de pot verzegeld (wat normaal gesproken zou moeten zijn natuurlijk!).

Hoe lang is het product na opening houdbaar?

Na opening moet je Brouillon in de koelkast worden bewaard en binnen 3 dagen worden geconsumeerd.

Kan ik mijn pasta/noedels of rijst in de bouillon koken?

Het is aan te raden de specerijen apart te koken - zoals ook in Aziatische landen -, tenzij het een zeer korte kooktijd is (max. 3 minuten). Als je het in je bouillon kookt, weet dan dat een deel van je Brouillon zal verdampen - minder Brouillon zichtbaar, maar aan de andere kant zullen je pasta/noedels een zeer goede smaak hebben!

Ik ben vegetariër, welke bouillon is vegetarisch?

Momenteel zijn twee van de drie bouillons vegetarisch: de Miso-champignon en de Italiaanse tomaat. Geen gemakkelijke keuze om te maken, omdat de meeste bouillons die we kennen gemaakt zijn met vlees (botten) en zoals jullie allemaal weten geeft vlees smaken die we al heel lang kennen en lekker vinden (bijv. de meeste tomatensoepen die we kennen zijn gemaakt met runderbouillon). Maar we weten ook dat onze geliefde planeet dit niet langer aankan, dus daarom kiezen we voor een meerderheid van vegetarische bouillons.

Levering en bestellingen

Waar kan ik Brouillon kopen?

U kunt Brouillon online kopen - let op vandaag leveren wij alleen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel.

U kunt onze winkels vinden op de winkelzoekerpagina.

Help, Brouillon wordt niet op mijn huisadres afgeleverd?

Momenteel leveren we niet in heel België. Laat het ons weten via e-mail (info@brouillon.be) als u Brouillon wilt kopen buiten de huidige gebieden.

Hoe wordt het product verzonden?

Kiest u voor de bezorgoptie, dan verzenden wij uw Brouillon zelf. Het betekent echter wel dat ik zal leveren zodra ik meer dan één klant in de regio heb. U kunt uw pakket binnen 7 dagen verwachten.

Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!