Koude tomatensoep met mozzarella

Op een warme zomeravond snacken we vaak naar een licht avondmaal. Geen werk dit gerechtje, maar wel lekker verfrissend!


INGREDINTEN VOOR 2 PERSONEN

1 pot Italian Tomato
- 200 gram kerstomaatjes
- Balsamico azijn
- Handvol basilicum
- 1 Mozzarella
- 2 oude sneetjes brood
- 1 zeer rijpe tomaat
- 2 teentjes knoflook


VOORBEREIDING

 

Dit is een koud recept, wat betekent dat je de Brouillon pot idealiter een paar uur voor het bereiden van dit diner in de koelkast zet.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de sneetjes brood in 2 en doe hetzelfde met je knoflookteentjes. Wrijf de knoflookteentjes met de gesneden kant over de sneetjes brood. Zet je brood nu ongeveer 7 minuten in de oven, het moet goudbruin zijn. Rasp de rijpe tomaat, bijna als een puree. Voeg een teentje knoflook, wat olijfolie en peper en zout toe. Als de toastjes uit de oven komen, laat ze afkoelen en bestrooi ze met de tomatenspread.

Maak een gemarineerde tomatensalade door de tomaten doormidden te snijden, wat balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout toe te voegen.

Breng alles bij elkaar, begin met de tomatensalade in je kom, voeg Brouillon, mozzarella toe en garneer met wat extra olijfolie. Als side heb je de toastjes natuurlijk.

Smakelijk!

    Heb je ideeën voor winkels in je buurt? Laat het ons weten!