Geroosterde pompoencurry met knapperige kikkererwten en tadka
Simpele Indische curry, met een lekkere tadka-olie. Tadka is een techniek waarin kruiden kort worden getoast in olie waardoor de smaak nog beter tot z'n recht komt. Heerlijk met dit gerechtje!
Voor 2 personen
- 1 Yellow Curry Coco
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- Olie
- Peper en zout
- 1 el currypoeder
- 400g butternut, geschild en in blokjes
- 30g cashewnoten
- 2 el kokosolie/ghee of neutrale olie
- 1 el mosterdzaad
- 1 el komijnzaad
- ½ tl chiliflakes
- 2 roti/naan
- Handvol kerstomaatjes
VOORBEREIDING
Verhit de oven op 200°C.
Dep de kikkererwten droog. Besprenkel met een eetlepel olie, peper en zout en de currypoeder. Meng goed dooreen en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de hete oven. Meng na 10 min. even om en gaar nogmaals 5 à 10 min., of tot de kikkererwten goudbruin en krokant zijn.
Besprenkel de pompoen met olie en kruid met peper en zout. Spreid uit over een andere (met bakpapier) beklede bakplaat. Schuif in de oven en bak in ongeveer 15 à 20 min. gaar en goudbruin. Voeg tijdens de laatste 5 min. de cashewnoten toe aan de plaat.
Verhit voor de tadka de kokosolie in een klein (saus)pannetje over een middelhoog vuur. Draai, eens de olie warm is, het vuur uit en voeg mosterdzaad, komijnzaad en chiliflakes toe.
Verwarm de roti/naan volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kerstomaatjes doormidden en verwarm de bouillon.
Verdeel de pompoen over kommen of diepe borden. Schep er de bouillon overheen en werk af met knapperige kikkererwten, cashewnoten, kerstomaten en tadka-olie. Serveer met roti of naan.
Do you have some ideas for shops in your neighbourhood? Let us know!