Shrimp Balls Curry

Currybouillon met scampiballetjes

'Garnalenballetjes' klinkt misschien een beetje vreemd, maar als je erover nadenkt, is gehakt ook gewoon, nou ja, gemixt vlees ;). Een biefstuk in stukjes gesneden. Het is nog minder vreemd als je hoort dat je deze heerlijke balletjes op elke hoek in Azië kunt krijgen. Tot slot, als je weet dat dit recept slechts ongeveer 12 minuten duurt om te maken, zul je mij achteraf zeker bedanken!

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

- 1 Yellow Curry Coco
- 200g scampi's - diepvries of vers
- 3 eetlepels panko/paneermeel
- 100g spinazie
- 50g sojascheuten
- 150g noedels
- toppings: koriander, chilivlokken


VOORBEREIDING

Laat een beetje water koken om je noedels in te koken. Kook deze volgens wat er op de verpakking staat (meestal zo'n 2 à 3 minuten). 

In een blender, mix de scampi's totdat ze de textuur hebben van een pasta, voeg de panko en wat zout toe. Vorm kleine balletjes van de pasta. Ik maak 10 balletjes met 200g scampi's. 

Voeg wat neutrale olie (of sesamolie als je er hebt) in je pan toe en bak de scampiballetjes voor 4 à 5 minutes gaar op een middelmatig vuur. 

Warm ondertussen de bouillon op. 

Tot slot, verdeel de noedels over 2 soepkommetjes, voeg de warme bouillon toe, voeg de rauwe spinazie en sojascheuten toe. Werk af met wat chilivlokken en koriander. 

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.